|
|
|
... a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lappal, megkenjuk, ra meg egy lapot, megkenjuk es ra a masszabol. Ezt addig
ismete... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral fehéredésig keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a tojáshabot. 30x40 cm-es sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, erre öntjük a tésztát, és sütőben megsütjük. Amikor kész, nedves ruhával letakarjuk, és kiborítjuk a formából. Levesszük róla a zsírpapírt, a tésztát szorosan feltekerjük, (mint... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Összekeverjük a folyékony és a száraz hozzávalókat.
A rebarbarát megszórjuk az egy evőkanál liszttel, átkeverjük, hogy mindenhol érje a liszt és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
A margarinnal vastagon kikent muffinformát 3/4-részig megtöltjük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha megsültek a muffinok rácsra tesszük őket és hűlni hagyjuk. |... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztába gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és csillag alakú formával kiszúrjuk. Margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk nem túl szorosan egymás mellé, felvert tojással megkenjük és 180 C-ra előmelegített sütőben negyedóra alatt mogyoróbarnára sütjük. Gázsütőben kétszerre tudjuk kis... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tepsi kikenéséhez: margarin
a tetejére: gyümölcs
Egy mély tálban fakanállal mindent jól összekeverünk.
Egy közepes méretű peremes tepsit jó vastagon kikenünk margarinnal.
A tésztát beleöntjük.
A gyümölcsöt (meggyet vagy apróra vágott, cukrozott narancshéjat) a tetejére szórjuk.
Sütőben, amit már előre bekapcsoltunk, közepes erősségű lánggal... |
|
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna
a tepsi kikenéséhez: margarin
a tetejére: gyümölcs
Egy mély tálban fakanállal mindent jól összekeverünk.
Egy közepes méretű peremes tepsit jó vastagon kikenünk margarinnal.
A tésztát beleöntjük.
A gyümölcsöt (meggyet vagy apróra vágott, cukrozott narancshéjat) a tetejére szórjuk.
Sütőben, amit már előre bekapcsoltunk, közepes... |
|
|
|
|
|
|
|
... mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra töröljük, és meglocsoljuk a rummal. A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).
3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint... |
|
|
|
|
|
|
|
... mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra töröljük, és meglocsoljuk a rummal. A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).
3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint... |
|
|
|
|
|
|
|
... a liszttel és 2 tk. fahéjjal összekeverjük. A nugátkrémet kanalanként A tojásos keverékbe vegyítjük. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és beleforgatjuk az almadarabokat. A tésztát margarinnal vastagon kikent, liszttel meghintett 2,5 l-es kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 1/4 órát sütjük. Szükség esetén 45 perc múlva alufóliával letakarjuk. kb. 5 pe... |
|
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a vajas keverékbe dolgozzuk. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a felaprított mandulát és mogyorót. Margarinnal vastagon kikent tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük. Rácsra szerdve hűlni hagyjuk. 60 szem mandulát az átpaszírozott lekvárba forgatjuk. A porcukor... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral fehéredésig keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a tojáshabot. 30x40 cm-es sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, erre öntjük a tésztát, és sütőben megsütjük. Amikor kész, nedves ruhával letakarjuk, és kiborítjuk a formából. Levesszük róla a zsírpapírt, a tésztát szorosan feltekerjük, (mint... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőlemezre rakom. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 60 percig sütöm. Mielőtt egészen megsülne, kevés hideg vízzel megspriccelem, így szép fényes, márványos lesz a teteje. Margarinnal vagy pedig körözöttel, retekkel, sonkával, tojással és tormatortával kínálom.
Ízes krokett
Hozzávalók: kb. 1 kg burgonya, 20-30 dkg maradék sertéspörkölt, marhapörkölt, gomba... |
|
|
|
|
|
|
|
... szükséges, és puhára főzzük a karfiolt úgy, hogy ne essen szét. Ízlés szerint cukrozzuk. A tésztát lobogó sós vízbe dobva kifőzzük, lecsepegtetjük, még melegen elkeverjük egy diónyi margarinnal. Köretként tálaljuk a karfiolpörkölthöz, amit tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel díszítünk.
Gombapörkölt 1.
Elkészítése: A megmosott és cikkekre vágott gombát pörkölt... |
|
|
|
|
|
|
|
... részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt, úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva.
Mindkét őzgerinc formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg e... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágjuk. Kevés margarinon kevés vízzel és ételízesítővel a zöldségeket puhára pároljuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük, felforraljuk. Közben a vajgaluskához a tojást elkeverjük a margarinnal, sóval és fele-fele arányban liszttel és búzadarával úgy hogy lágy tésztát kapjunk. Ha a leves felforrt, beleszaggatjuk a galuskát és miután levettük a tűzről, bőven megszórjuk petrezs... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukorral, 2 cs. vaníliacukorral habosra keverünk. 1/2 l tejből, 1 cs. vaníliapudingporból (vagy 10 dkg lisztből) krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk. S ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük s megtöltjük a süteményt. Először egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét a barna tészta, melyre rákenjük a 2 tojásfehérjéből, 12 dkg cukor... |
|
|
|
|
|
|
|
... db tojás
2,5 dl tej
Elkészítés: A 30 dkg lisztet a cukorral és 1 csomag sütőporral összekeverjük. Egy közepes nagyságú tepsit vastagon kikenünk margarinnal. Ezután beleszórjuk a liszt 2/3 részét, majd rámorzsolunk 25 dkg, citromhéjjal ízesített túrót. Erre ráterítünk 1 kg darabos gyümölcsöt, s végül rászórjuk a maradék 1/3 rész lisztet. Ezután ... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy nagy tálban a sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. Ezután a tejes élesztővel, a maradék cukorral, a tojások sárgájával, az olvasztott, de nem meleg margarinnal dagasztani kezdjük. Közben apránként belegyúrjuk a maradék langyos tejet is, de ne öntsük bele egyszerre, hisz lehet, hogy nem kell az összes. Letakarva, meleg helyen bő 1 óra alatt a dup... |
|
|
|
|
|
|
|
... sertés hús vagy csirke, pulyka mell (tetszés szerint)
margarin a tepsi kikenéséhez
kb. 3-4 dl tejföl
só, bors tetszés szerint
Elkészítés: A tepsit vastagon kikenjük margarinnal, és szorosan egymás mellé fektetjük, a sóval.
borssal beszórt hússzeleteket. Az egészet beborítjuk vastagon tejföllel, és sütjük.
Sem alufólia, sem víz nem kell rá, mégis külön... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy nagy tálban a sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. Ezután a tejes élesztővel, a maradék cukorral, a tojások sárgájával, az olvasztott, de nem meleg margarinnal dagasztani kezdjük. Közben apránként belegyúrjuk a maradék langyos tejet is, de ne öntsük bele egyszerre, hisz lehet, hogy nem kell az összes. Letakarva, meleg helyen bő 1 óra alatt a dup... |
|
|
|
|
|